WordPress website laten maken

Wordpress website laten maken

Als je eraan denkt om een website te maken voor je bedrijf, blog of persoonlijk project, ben je waarschijnlijk de term “WordPress” tegengekomen. WordPress is een van de meest populaire platformen voor het maken van websites, en het is een uitstekende keuze voor beginners.

Stap 1: Het kiezen van een domeinnaam

Voordat je begint met het bouwen van je WordPress-website, moet je een domeinnaam kiezen. Dit is het webadres waar mensen je website kunnen vinden. Het is belangrijk om een domeinnaam te kiezen die relevant is voor je project of bedrijf. Hier zijn enkele tips:

 • Houd het kort en gemakkelijk te onthouden.
 • Gebruik relevante zoekwoorden, maar overdrijf niet.
 • Kies een unieke naam om verwarring te voorkomen.

Zodra je een domeinnaam hebt gekozen, moet je controleren of deze beschikbaar is en deze registreren bij een domeinregistratie service.

Stap 2: Webhosting kiezen

Nu je een domeinnaam hebt, heb je webhosting nodig. Webhosting is de service die je website op het internet plaatst, zodat mensen deze kunnen bezoeken. Er zijn tal van webhostingproviders beschikbaar, en de keuze kan overweldigend zijn. Hier zijn enkele populaire opties:

 • SiteGround
 • Bluehost
 • HostGator

Het is belangrijk om een webhost te kiezen die betrouwbaar is, goede klantenservice biedt en voldoet aan de behoeften van je website.

Stap 3: WordPress installeren

Nu je een domeinnaam hebt en webhosting hebt gekozen, is het tijd om WordPress te installeren. Gelukkig bieden de meeste webhostingproviders eenvoudige installatie-opties voor WordPress, waardoor het proces snel en gemakkelijk is. Volg gewoon de instructies van je webhost om WordPress te installeren.

Stap 4: Een thema kiezen

Een van de geweldige dingen van WordPress is de mogelijkheid om thema’s te gebruiken om het uiterlijk van je website aan te passen. Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s beschikbaar om uit te kiezen. Bij het kiezen van een thema moet je rekening houden met de volgende factoren:

 • Is het thema responsive? Dit betekent dat het er goed uitziet op zowel desktop als mobiele apparaten.
 • Voldoet het thema aan je visuele stijl en branding?
 • Heeft het thema de functies die je nodig hebt, zoals ondersteuning voor een blog, portfolio of webwinkel?

Nadat je een thema hebt gekozen, kun je het installeren en aanpassen aan je wensen.

Stap 5: Pagina’s en berichten maken

Nu je WordPress hebt geïnstalleerd en een thema hebt gekozen, kun je beginnen met het maken van inhoud voor je website. In WordPress kun je zowel pagina’s als berichten maken. Hier is het verschil tussen de twee:

 • Pagina’s worden meestal gebruikt voor statische inhoud, zoals een “Over ons” pagina, een “Contact” pagina, of een “Diensten” pagina. Ze verschijnen meestal in het hoofdmenu van je website.
 • Berichten worden gebruikt voor blogartikelen en nieuwsberichten. Ze worden meestal weergegeven in omgekeerde chronologische volgorde op je startpagina.

Je kunt pagina’s en berichten maken via het WordPress-dashboard. Het is gemakkelijk te gebruiken en je hebt geen technische kennis nodig.

Stap 6: Plugins zoevoegen

WordPress heeft een uitgebreide bibliotheek van plugins, die extra functies aan je website toevoegen. Enkele populaire plugins zijn:

 • Yoast SEO
  Deze plugin helpt je om je website te optimaliseren voor zoekmachines, waardoor je beter wordt gevonden in Google.
 • WooCommerce
  Als je van plan bent om een webwinkel te maken, is WooCommerce een uitstekende keuze. Het voegt e-commercefunctionaliteit toe aan je website.
 • Contact Form 7
  Met deze plugin kun je eenvoudig contactformulieren toevoegen aan je website, zodat bezoekers met je kunnen communiceren.

Je kunt plugins installeren en beheren via het WordPress-dashboard. Wees voorzichtig om niet te veel plugins te installeren, omdat dit de prestaties van je website kan beïnvloeden.

Stap 7: Website optimaliseren

Nadat je website live is, is het belangrijk om deze te optimaliseren voor snelheid en prestaties. Dit omvat het comprimeren van afbeeldingen, het verminderen van het aantal onnodige plugins en het gebruik van caching om je website sneller te laten laden.

Conclusie

Een WordPress website laten maken is een toegankelijke en betaalbare manier om je online aanwezigheid te vestigen. Met de juiste domeinnaam, webhosting, thema’s en plugins kun je snel en gemakkelijk een professionele website opzetten. WordPress is een geweldige keuze voor beginners, omdat het een intuïtieve interface heeft en geen technische kennis vereist.

WordPress website laten maken
Schuiven naar boven